Zoeken

Dé 6 stappen om te starten met Canva

Bijgewerkt op: 24 aug. 2021Hey, jij daar! Wil jij graag te weten komen hoe Canva werkt maar zie je door de bomen het bos niet meer? Deze handige checklist helpt jou al een heel eind op weg!


Het grote voordeel van Canva is dat je geen grafische of technische kennis nodig hebt. Met dit stappenplan kan jij zelf makkelijk aan de slag gaan met je eigen social media visuals, logo, visitekaartjes, posters enzoverder.Heel erg veel succes!
Stap #1: Een formaat kiezen


Hoe kan je het best beginnen? Denk eerst na over welke content je wil plaatsen. Klik op ‘een ontwerp maken’ en er verschijnt een uitgebreide keuzelijst met aanbevolen formaten. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een logo, poster, flyer, brochure, nieuwsbrief enzoverder.


Stap #2: Opmaak wijzigen van je gekozen formaat


Vanaf dat je een formaat hebt gekozen kan je dit wijzigen. Dit kan door een sjabloon te kiezen. Er zijn al veel sjablonen voorgemaakt. Er zijn er bijvoorbeeld speciaal voor jou gemaakt op basis van eerdere ontwerpen, je vindt er ook recente sjablonen en nog vele andere. Deze kan je gebruiken en hoef je enkel aan te passen aan jouw eigen content.


Verder is er ook de mogelijkheid om een achtergrond in te stellen, een bepaalde kleur of een foto toe te voegen.
Stap #3: Voeg een foto toe


In de vorige stap heb ik je uitgelegd dat je een foto kan toevoegen. Maar hoe doe je dat juist?


Klik op het menu aan de linkerzijde op 'foto's'. In het venster dat nu verschijnt vind je jouw recent gebruikte foto's, trending foto's en verschillende categorieën.


Vind je niet wat je nodig hebt? In de zoekbalk bovenaan kan je miljoenen foto's doorzoeken. Om je te helpen is er de mogelijkheid om je zoekresultaten te filteren.Upload je toch liever je eigen media? Dat kan ook!Klik op het menu aan de linkerzijde op 'uploads'. Daar vind je jouw recente media, maar kan je evengoed zelf foto's of video's uploaden. Dit kan door op de knop 'upload media' te klikken.


Daar kan je kiezen vanuit welke bron je jouw media wil uploaden, bijvoorbeeld je eigen toestel, Facebook, Google Drive, Instagram of Dropbox.Stap #4: Voeg een tekstvak toe


Oké, wat nu? Het is tijd om je creativiteit de vrije loop te laten. Maar daar heb je natuurlijk een tekstvak voor nodig.


Hoe voeg je juist een tekstvak toe? Klik op het menu aan de linkerzijde op 'tekst'. Daar zie je de standaard lettertypes zoals titel, tussentitel, tekst en je recent gebruikte lettertypes.


Vind je dit te saai? Geen probleem! Daaronder staan nog tal van originele lettertypen en combinaties.Stap #5: Voeg extra elementen toe


Kan jouw content nog wat extra's gebruiken? Klik dan op het menu aan de linkerzijde op 'elementen'. Daar vind je verschillende lijnen, vormen, lijsten, stickers, grafieken, symbolen enzoverder om jouw content te pimpen.


Vind je niet wat je zoekt? Bovenaan staat een zoekbalk waar je zelf pictogrammen en vormen kan zoeken. Om jou te helpen is er ook de optie om je zoekresultaten te filteren.


Stap #6: Download je ontwerp


Als je tevreden bent kan je jouw ontwerp downloaden. Je kan kiezen uit verschillende formaten. Dit zijn enkele opties: png, jpg, pdf, mp4-video en GIF.


Als alles vlot gaat wordt jouw ontwerp tussendoor ook steeds automatisch opgeslagen.


Voila, that's it!


Proficiat! Jij kent nu alle basics van Canva. Je eigen content maken is voor jou vanaf nu een makkie!


Gebruik jij ook Canva om je Instagrampagina te optimaliseren? Ik geef cursussen om jou te helpen groeien op Instagram. Neem zeker eens een kijkje!

Wil je deze stappen graag altijd bij de hand hebben? Download dan onze Canva Checklist:


80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven