©2018 by BouwJouwImperium. Proudly created with Wix.com

5 manieren om een groter publiek te bereiken dankzij Instagram Stories

March 14, 2019

Wat bekijk jij het meest? De stories of scroll je over de startpagina voor foto's? Heel wat Instagram-gebruikers verkiezen tegenwoordig het eerste. Speel daar dus op in om meer volgers aan te trekken! Hoe doe je dat? Dat lees je hier:

De "fear of missing out" (FOMO), omdat een story maar 24 uur blijft staan, is groot. Daarom worden stories heel veel bekeken en is er vaak een hoge engagementrate. Dat maakt het interessant om stories in te zetten om een groter publiek te bereiken.

Hoe vaker je post en hoe vaker mensen jouw story bekijken, hoe verder vooraan jouw story zal verschijnen.

 

Maar pas op! Te veel en/of oninteressante content delen kan ervoor zorgen dat mensen je stories zullen verbergen of jou zelfs gaan ontvolgen.

 

Hoe kan je nu meer volgers gaan aantrekken door stories?

 

1. Boost engagement met polls en/of vragen

Maak je een story, klik dan op het stickertje bovenaan om verschillende stickers toe te voegen. Je kan bijvoorbeeld een "poll" of "vragen" toevoegen. Dit is een geweldige manier om engagement uit te lokken. Bovendien kan je heel wat te weten komen over jouw volgers. Je kan een algemene ja-nee vraag stellen via de poll en er daarna op inspelen via een vraag. Benader hen nadien persoonlijk via een bericht op instagram als je er nog verder op in wil gaan of hen door wil sturen naar jouw website bijvoorbeeld.

 

Door engagement te creëren via jouw stories, zal je dankzij het algoritme op instagram meer vooraan verschijnen in de story-volgorde en dus ook een groter publiek kunnen bereiken!

 

 

 

2. Doe aan shoutouts

Shoutouts kan je op verschillende manieren aanpakken.

Ofwel kan je de sticker gebruiken waarbij je iemand kan taggen "@vermelding", ofwel kan je een post reposten. Een post reposten doe je door naar de desbetreffende post te gaan en daar op het deel-icoontje te klikken. Dan kan je kiezen voor "delen op verhaal".

 

Door merken of personen te taggen, maak je kans om dan weer door hen gerepost te worden. Als de volgers daarvan jouw story leuk vinden, kunnen zij jou ook gaan volgen. Je bereikt op deze manier makkelijk veel nieuwe potentiële volgers.

 

3. Gebruik de swipe-up feature

 Heb je een business-account en de kaap van 10.000 volgers bereikt? Dan kan je gebruik maken van de "swipe up"-feature. Zo link je jouw volgers makkelijk naar een website of IGTV-post. Ook dit lokt engagement uit en kan je meer vooraan de stories-lijst doen verschijnen.

 

TIP: Zorg ervoor dat jouw swipe-up steeds naar een relevante, passende pagina leidt. Het is frustrerend voor volgers om omhoog te swipen en op een homepagina van een website terecht te komen terwijl ze verwachtten in een specifieke blogpost te belanden.

 

4. Gebruik locatie-aanduidingen

Een locatie-aanduiding kan je toevoegen via de stickers. Tag bijvoorbeeld de specifieke locatie waar de foto genomen is of de stad waar je je bevindt. Door dit te doen, verschijnt jouw post ook in de story van die locatie. De mensen die de story van die locatie bekijken, zien dus ook jouw story verschijnen en kunnen jou gaan volgen!

5. De emoji-slider inzetten

Je kan een specifieke emoji kiezen voor jouw slider en er een vraag bij stellen. Deze soort poll is speels en biedt de mogelijkheid om te antwoorden in termen van gradaties. Opnieuw een leuke manier om het engagement van jouw story te verhogen en bijgevolg meer kans om vooraan te verschijnen in de story-volgorde. 

Tag zeker @bouwjouwimperium in jouw story om te laten weten dat je deze tips toepast & maak kans op een repost! :D

 

Succes ermee!

 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

Instagram Content Creator Catalogus

November 12, 2019

Instastories tijdelijk bewaren (NIEUW!)

June 21, 2019

NIEUW op instagram: Horizontale video's op IGTV

May 25, 2019

1/1
Please reload

Tags