©2018 by BouwJouwImperium. Proudly created with Wix.com

Influencers of fraudeurs? #FollowMe

November 30, 2018

Nederlands programmamaker Nicolas Veul gaat op onderzoek naar de praktijken die bij instagram achter de schermen verlopen. Als je er geen idee van had ben je vast geshockeerd over de schimmige business die voor een heel fake wereldje zorgt. Dit in de media betekent een slechte naam voor alle influencers en roept vele vragen op bij het nut van influencer marketing op instagram ....

 Foto bron: VPRO.nl Nicholas Veul

 

Er gaat enorm veel geld gemoeid met een van de snelst-groeiende sociale media platformen: instagram. Wil je een graantje meepikken? Dan is het een hele uitdaging om het algoritme te verslaan. Dat geheime algoritme bepaalt welke posts gebruikers op hun feed te zien krijgen en welke posts een plaats krijgen op de "explore" pagina. Het aantal likes, volgers, reacties én deelacties hebben daar invloed op. Net daarom is de handel van likes, comments en volgers kopen zo groot geworden. Daarnaast zijn er nog de bots en pods. Opboksen tegen de gebruikers van al die zaken lijkt wel onmogelijk.

 

Wat zijn bots?

Bots zijn geautomatiseerde handelingen op jouw computer die voor jou gedaan worden. Bijvoorbeeld het geven van likes aan andere profielen.

 

Wat zijn pods?

Pods zijn groepjes die influencers hebben opgezet om reacties/likes om te wisselen. Ze zijn verplicht andermans foto's eerst te liken en/of op te reageren vooraleer ze een eigen foto delen in de groep.

 

Mijn mening over deze praktijken:

Het kopen van likes, comments en volgers kan naar mijn mening niet door de beugel. Je speelt vals en trickt bedrijven om met jou samen te werken. Ze betalen je en krijgen er gebakken lucht voor terug. Ook het gebruik van zo'n bots vind ik erg onethisch. Je belazert de hele boel.

 

Pods vind ik persoonlijk geen slechte zaak zolang er geen bots voor worden ingezet. In pods wordt vaak de regel gehanteerd om de captions te lezen bij de geplaatste posts en nuttige reacties achter te laten. Ik durf zelfs te zeggen dat pods iets heel goeds zijn voor bedrijven. Vaak zijn pods georganiseerd per niche en krijgt een post dus extra veel bereik bij instagrammers die oprecht geïnteresseerd zijn in producten/diensten van die niche. De foto's worden écht bekeken, de captions worden gelezen én de comments zijn nuttig. Super goede reclame voor jouw merk dus en je bereikt je specifieke doelgroep.

 

 

 

Welke conclusies moeten we uit deze documentaire trekken?

Instagram is een enorm groot platform, waar we heel veel uit kunnen halen. Je kan er massaal veel mensen mee bereiken en er is veel geld mee gemoeid.

Wil je samenwerken met influencers? Zeker een goed idee want zij hebben de authenticiteit in hun niche en worden vertrouwd door hun volgers. De instagram-business is ook al zo groot geworden dat je haast niet anders kan dan mee op die trein te springen. Het hebben van een instagram account als bedrijf zorgt namelijk ook voor heel veel gratis reclame. Tevreden klanten posten iets over jouw merk en delen dat met al hun volgers. Zij kunnen jouw merk ook taggen waardoor je een verzameling van content over jouw product/dienst vergaart. Daarenboven is het hét platform om in interactie te gaan met je klanten. Nog niet overtuigd waarom je als bedrijf instagram moét hebben? Lees even deze post

 

MAAR zorg er dus voor dat je influencers goed screent. Laat je niet voor de gek houden, ook heel erg grote influencers doen mee aan de praktijken uit de documentaire.

 

In het "Vlaamse Instagram Influencers"-boek vind je een handleiding om met influencers samen te werken. 1 van die stappen is om de juiste influencer te matchen met jouw merk. Ja hoor, het gaat ook over de bots/pods/... Bestel 'm nu via deze link.

 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

WORKSHOP: Sociale Media voor Ondernemers

November 23, 2019

Instagram Content Creator Catalogus

November 12, 2019

Instastories tijdelijk bewaren (NIEUW!)

June 21, 2019

1/1
Please reload

Tags