©2018 by BouwJouwImperium. Proudly created with Wix.com

Hoe kies je een goede instagramnaam?

October 16, 2018

Opvallen tussen meer dan 100 miljoen instagram gebruikers. Dat is zeker niet simpel. Een goede instagram naam kan je alvast een heel eind vooruithelpen. Hier delen we 5 tips om een goede gebruikersnaam te kiezen!

1. Kies een instagram naam die makkelijk te onthouden is.

Het is de bedoeling dat mensen jouw naam makkelijk kunnen onthouden en snel kunnen opzoeken. Wees zeker niet bang om een punt of liggend streepje te gebruiken in je naam, als dit de leesbaarheid van je naam verhoogt moet je dit zeker doen! Let wel op om niet te veel puntjes of streepjes te gebruiken, zodat je makkelijk teruggevonden wordt.

 

2. Koppel je naam aan de niche van jouw account.

Wij vinden het super belangrijk om een niche te kiezen. Lees meer over niches hier

Post jij over een gezonde levensstijl voor studenten? Dan is een naam als the.healthy.student bijvoorbeeld een goede keuze voor jou. Zo vindt jouw doelpubliek je snel terug én kan je makkelijk een bijpassende hashtag #thehealthystudent creëren waarop je snel gevonden kan worden!

 

3. Zorg ervoor dat je naam op al je social media kanalen hetzelfde zijn. Heb je een blog gezondstudentje.be? Kies dan ook als gebruikersnaam op instagram "gezondstudentje".

 

 

4. Gebruik je eigen naam. Dit kan interessant zijn als je meerdere interessevelden hebt, gekoppeld bent aan meerdere merken of puur voor een persoonlijk account gaat. Hop je nog tussen niches? Kies dan ook voor je eigen naam, je kan altijd in de subline je niche specifiëren.

Of doe het andersom, zet je eigen naam in de subline en de gespecifieerde niche-naam als gebruikersnaam!

Opgelet: Heb je een verschrikkelijk ingewikkelde naam of schrijft iedereen 'm steeds verkeerd? Dan is het hier waarschijnlijk niet de beste optie om voor je eigen naam te kiezen.

 

5. Twijfel je nog tussen twee namen? Vraag je volgers naar hun mening! Via een poll kan je hen makkelijk mee laten stemmen. Zo creëer je interactie én ontdek je meteen de meest populaire naam. Heb je heel interactieve volgers? Dan kan je hen ook via "stel een vraag" om naam-suggesties vragen, wie weet komt er wel een hele leuke uit de bus!

 

Succes met je zoektocht naar een unieke, herkenbare naam!

 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

WORKSHOP: Sociale Media voor Ondernemers

November 23, 2019

Instagram Content Creator Catalogus

November 12, 2019

Instastories tijdelijk bewaren (NIEUW!)

June 21, 2019

1/1
Please reload

Tags