©2018 by BouwJouwImperium. Proudly created with Wix.com

5 dingen die een goede influencer definiëren:

October 13, 2018

Wanneer ben je nu een goede influencer? Wanneer zien bedrijven jouw profiel als een nuttig kanaal om hun boodschap te verspreiden? Hier lees je 5 dingen die een goede influencer kunnen definiëren:

1. Je hebt een specifieke niche

Waarom bedrijven kiezen voor influencers en geen reclamespot op TV of radio? Dat ligt 'm in de niche. Een bedrijf wil niet IEDEREEN bereiken, zij willen potentiële klanten bereiken. Een producteur van kinderwagens heeft er niets aan als tieners zijn advertentie zien. Daarom is het interessant om samen te werken met een mama-influencer. Haar publiek zullen grotendeels andere mama's zijn, die wel interesse kunnen hebben om een nieuwe kinderwagen aan te schaffen.

 

Hoe specifieker jouw niche, hoe sneller je ook zal groeien op instagram. Door de specifieke hashtags komen likeminded people veel sneller bij jouw feed terecht!

 

2. Je creëert interactie

Je stelt vragen in je captions, beantwoordt de vragen en reacties van anderen. Waarom? Zo beschouwen jouw volgers je als een écht persoon, iemand waarmee ze kunnen connecten. Ze zullen je gaan vertrouwen en jouw mening appreciëren. Dat is heel waardevol voor bedrijven: als jij iets zegt over hun product, dat jouw volgers je zullen geloven.

 

3. Je creëert waarde

Heel cru gezegd: tenzij je een bekend persoon bent, zal niemand erg geïnteresseerd zijn in random foto's uit jouw leven. Wat wél interessant is voor anderen is als jij waarde creëert, en dan gaat het niet enkel om informatie geven. Je kan educatief te werk gaan, maar ook mensen aan het lachen brengen, inspireren, motiveren, ... Een goede influencer creëert veel waarde voor zijn/haar volgers en bedrijven zien dat als een opportuniteit om hun producten mee in de kijker te zetten.

 

 

 

4. Je post consistent

Regelmatig en op dezelfde tijdstippen posten is niet enkel goed om bij veel van je volgers op de startpagina te verschijnen en misschien zelfs bovenaan de hashtags. Ook voor bedrijven is dit een beetje een garantie dat de post over hun product/dienst niet verloren zal gaan. Jouw volgers (én instagram!) verwachten immers een post om x uur. 

 

5. Je foto's zijn van goede kwaliteit

Hoe fijn het ook mag zijn om eens een gekke/wazige foto met je bestie te posten, ze haalt je geloofwaardigheid als influencer vaak enorm naar beneden. Je hoeft helemaal geen professionele camera aan te schaffen om mooie foto's van goede kwaliteit te kunnen nemen. Een smartphone en bewerkingsprogramma zoals Lightroom kan al wonderen doen. Wat is het eerste dat men ziet als men naar jouw profiel gaat? Je feed met foto's. Maak dus meteen een goede indruk! Andere tips hier zijn een goede biografie schrijven en zorgen dat alle foto's in je feed mooi bij elkaar passen.

 

Uiteraard komt er nog veel meer kijken bij jezelf profileren als een goede influencer, maar met deze 5 stappen ben je al 5 stappen dichter in de goede richting, succes!

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

Instagram Content Creator Catalogus

November 12, 2019

Instastories tijdelijk bewaren (NIEUW!)

June 21, 2019

NIEUW op instagram: Horizontale video's op IGTV

May 25, 2019

1/1
Please reload

Tags