©2018 by BouwJouwImperium. Proudly created with Wix.com

Waarom je als bedrijf instagram moet aanmaken

July 7, 2018

 

 

Instagram is helemaal in. In heel wat bedrijven is er personeel dat fulltime werkt aan content voor het platform én om de interactie erop te verzorgen. Maar heeft dit wel nut? Moet je als bedrijf wel instagram aanmaken?

 

Jongeren shiften van facebook naar instagram. Met name de jongeren tussen 15 en 19 jaar stappen grotendeels af van facebook. Zij kiezen voor sociale platformen zoals instagram, youtube en snapchat.

Het dagelijkse gebruik van instagram blijft ook stijgen. Momenteel heeft 70 procent van de jongeren tussen 15 en 19 jaar een instagram account. 

 

Daarnaast is de interactie op instagram veel groter dan op alle andere sociale platformen. Als bedrijf kan dit heel erg interessant zijn om een goede band te creëren met de klant.

 

Verder kan instagram meer betrokkenheid van de klant verwezenlijken. Door het delen van "behind the scenes", live video's, teasers en polls zorgt instagram voor een transparante omgeving waarin heel wat dingen gedeeld kunnen worden met de volgers.

 

Daarnaast is het delen van afbeeldingen universeel. Een foto zegt meer dan 1000 woorden én is door iedereen, welke taal men ook spreekt, te begrijpen. Je publiek is oneindig groot! Visuele beelden worden trouwens ook veel beter onthouden dan teksten.

 

Tenslotte is het ook gewoon gratis reclame voor je bedrijf. Klanten delen een foto van jouw product online, kunnen jou taggen en daardoor vinden nieuwe potentiële klanten de profielpagina van jouw bedrijf terug. Snel op het linkje klikken in jouw biografie en een aankoop is snel gedaan! Bovendien is het installeren van een bedrijfspagina op instagram volledig gratis. Niets te verliezen dus! (enkel kostbare tijd als je het niet goed aanpakt :) )

 

Benieuwd naar meer tips, tricks, weetjes en instagram strategieën? Lees meer op de blog, bekijk het instagram-account en download gratis instagram sheets!

 

 

De Instagram Expert

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

WORKSHOP: Sociale Media voor Ondernemers

November 23, 2019

Instagram Content Creator Catalogus

November 12, 2019

Instastories tijdelijk bewaren (NIEUW!)

June 21, 2019

1/1
Please reload

Tags